Annesiz Yavru Kedi Bakımı





  Merhabalar;

  Bu gün annesiz yavru kedi bakımından bahsedeceğim biraz. Ben geçtiğimiz günlerde 4 tanesine baktım ve şimdi hepsi yeni aileleri ile beraberler. Mahallemde yeni doğum yapan bir anne kedi vardı. Sürekli besleme yaptığım için bana çok güveniyordu. Hatta doğumun da beni yanında istedi. Oturdum doğumunu izledim. 4 tane çok tatlı yavru dünyaya getirdi.









     Ancak iki hafta baktıktan sonra hiç yavruların yanından hiç ayrılmayan anne ortalardan kayboldu. Yavruları büyütmek bana kaldı:) Annesiz yavru kedi büyütmek için  ihtiyacınız olan şeyler şöyle

  • Bir koli bulun ve yavruları onun içine koyun (evin içinde kaybetmektense nerede olduğunu bilirsiniz:) )
  • kolinin tabanına onlara yumuşak gelecek ama aynı zamanda yıkanabilir bir şey serin. Daha tuvaletlerini tutmayı bilmediklerinden arada bir değiştirmeniz gerekecek muhakkak
  • Çok küçük olduklarından daha vücut ısılarını ayarlayamıyorlar. Bu yüzden ya sıcak su torbası, sıcak su torbanız yoksa plastik su şişelerine ihtiyacınız olacak. Sıcak su torbasını ya da plastik şişeyi bir şey ile sararsanız bebişlerin derilerini yakmamış olursunuz.
  • En önemlisi bu kediler ne ile beslenecek? Pet shoplar da ya da veterinerlerde yavru kedi süt tozu satılıyor. Benim aldığım süt tozu 20 tl idi. Yani çok pahalı şeyler değiller. Anne sütü kadar iyi değildir ancak gelişimleri için muhakkak almalısınız . Daha önceki yazımda da belirttiğim gibi kediler laktozu sindiremezler. O yüzden lütfen inek sütü vermeyin.
  • Emzirebilmek için bir biberona ihtiyacınız olacak.O da petshoplarda satılıyor. 7,5 tl gibi bir fiyatı vardı en ucuzlarının.
  • Ve de bolca pamuk:) Neden ihtiyacınız var birazdan anlatacağım.
       Yavru kedileri 2-3 saatte bir emzirmek gerekir. Aslına bakarsanız bebek bakmaktan çok da bir farkı yok. Zaten acıkınca uyanıyorlar ve ağlamaya başlıyorlar. Ne kadar miktarda emzirmeniz gerektiğine gelirsek ben 3-4 tur emziriyordum hepsini tek tek zaten hemen uykuları geliyordu. Doyduklarının en güzel işareti siz kutuya geri koyduğunuzda sıcak suya yaslanıp sessizce durmaları. Bu az sonra uykuya dalacak anlamıca geliyor :) . Emzirdikten hemen sonra hepsinin popolarını dairesel harekelerle pamuk yardımıyla ovucaksınız ki çiş ve kakalarını yapacaklar. Anneleri olmadığı için bu görev de sizin:)
      2-3 saatte bir sıcak sularını da tazelemelisiniz. Çünkü karnı doyan bir bebiş hemen o sıcak suya yaklaşıp uykuya dalıyor zaten:) Biberonu nasıl tutmalıyım derseniz aşağıda onları emzirdiğim bir kaç video da var onlara bakabilirsiniz.




    Benimkiler bir aylık olduklarında ıslak mama yemeye başladılar. Alacağınız ıslak mamanın  pate yani püre halinde olmasına dikkat edin. Çünkü daha büyük parçaları yutamayacak kadar küçükler. Bir aylık olduktan sonra tuvaletlerini de kendileri yapabilir hale geliyorlar. Süt içmedikleri için artık suda koymalısınız tabi ki.
     İki veya üç saatte bir kalkıp emzirmek tabiki çok yorucu ama onun sağlıklı büyüdüğünü görmek ve size oyunlar yapmaya başladığını görmek kadar güzel bir şey yok. Süt bebesi bakan herkese kolay gelsin şimdiden:) Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

Yorumlar

  1. How do I make money from virtual reality?
    The VR tech firm that made deccasino the most waves is หาเงินออนไลน์ a virtual reality company called FUTURES, that creates the best real estate 1xbet korean and Can you get into the real-life world without actually working in real life?What’s the most realistic VR gaming experience?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar